Wiki-sidor och verifierade sidor

HC: Bild för Wiki-hero
I den här artikeln

Dra nytta av databaser för att lagra viktig information om din organisation på en central plats. ✅

Ibland kan det vara svårt att få en detaljerad översikt över allt som händer med teamets dokument. Wiki-sidor, sidägare och verifierade sidor kan hjälpa dig få en snabb översikt över sidorna.

Så omvandlar du en sida till en wiki:

• Klicka på •••-menyn i övre högra hörnet

• Välj Omvandla till wiki

• Om du inte ser det här alternativet kan det bero på att du försöker göra om en databas till en wiki, vilket inte är möjligt

Så här ångrar du att en sida omvandlats till en wiki:

• Klicka på •••-menyn i övre högra hörnet

• Välj Ångra omvandling till wiki

Det finns tre standardvyer för wiki-sidor. Du kan skapa ytterligare vyer, till exempel vyer med en annan layout som en kalender, en tidslinje eller en lista.

• Start: Wikivy som är standard och som kan anpassas precis som andra vanliga Notion-sidor.

• Alla sidor: Databasvy av alla sidor inom denna wiki. Bäst för att få en översikt av dokumenten.

• Sidor som jag äger: Databasvy som endast visar sidor du är ägare av.

Alla sidor i en wiki har en ägare som anges under egenskapstypen Person. Som standard är sidans skapare även sidans ägare, men detta kan ändras.

Så här byter du sidägare:

• Klicka på den specifika sidan

• Klicka på den nuvarande ägarens namn

• Sök efter eller välj den nya ägarens namn

Du kan även göra det från en databasvy:

• Välj namn i kolumnen Ägare

• Sök efter eller välj den nya ägarens namn

Sidägare kan verifiera sidorna i en wiki för att visa att en sida är korrekt och relevant.

Så här verifierar du en sida:

• Klicka på en sida som du äger.

• Klicka på avsnittet Verifiering längst upp.

• Välj om du vill verifiera sidan för ett specifikt datum eller på obestämd tid.

• Sidägaren får ett meddelande om att verifiera sidan igen när verifieringen slutar att gälla.

• Klicka på Verifiera sida.

Du kan även göra det från en databasvy:

• Klicka på raden Verifiering på sidan

• Välj om du vill verifiera sidan för en viss tid eller på obestämd tid

• Klicka på Verifiera sida