Unikt ID

HC – Unikt ID
I den här artikeln

Lägg till ett extra lager projekthantering genom att ge uppgifterna egna ID:n. 🤖

Unikt ID är en databasegenskap som hjälper dig att hantera projekt och organisera uppgifter. När egenskapen har lagts till skapas ID:n automatiskt för alla nya och befintliga databasobjekt.

Gör följande när du befinner dig i en databas:

• Klicka på + längst till höger i databasen för att lägga till en ny egenskap.

• Välj ID.

• Ett prefix genereras automatiskt baserat på namnen i teamutrymmet och databasen, men du kan ändra det när som helst i textrutan.

URL för unikt ID

Du kan komma åt alla sidor med den unika ID-egenskapen via en särskild webbadress med ID-numret. Om en sida till exempel har ID: TASK-123 kan du gå till den sidan via notion.so/TASK-123.

Obs: Unika ID-nummer börjar alltid på 1 och tilldelas alla sidor, inklusive raderade sidor. ID-nummer ändras aldrig.