Opret links og tilbagelinks

Oprettelse af links og tilbagelinks
I denne artikel

Notion gør det let at lave og kopiere links til både hele sider og individuelle indholdsblokke i sider såsom et ankerlink til en bestemt overskrift, tekst eller billede. Sådan kan du oprette og dele links, der fører folk direkte til det de har brug for 🔗

Jump to FAQs

Inline i et afsnit

For at understøtte de vaner, du har fra diverse andre værktøjer, er der et par forskellige måder at linke en anden Notion-side på inline i et afsnit.

• @-kommandoer - Tast @, og begynd derefter at skrive navnet på den side, du vil linke. Vælg den side, du gerne vil linke i den rullemenu, der kommer frem.

• Denne metode giver dig også mulighed for at omtale en dato, underrette en anden person i dit arbejdsområde eller oprette en påmindelse.

• [[-kommandoer - Tast [[, og begynd derefter at skrive navnet på den side, du vil linke. Vælg den side, du gerne vil linke i den rullemenu, der kommer frem.

• Denne metode giver dig også mulighed for at lave en underside i den aktuelle side eller en anden side ved hjælp af knapperne nederst i den rullemenu, der kommer frem.

• + kommandoer - Tast +, og begynd derefter at skrive navnet på den side, du vil linke. Vælg den side, du gerne vil linke i den rullemenu, der kommer frem.

• Dette er den nemmeste måde at oprette en ny side på (enten indlejret i din nuværende side eller indlejret et andet sted i dit arbejdsområde), men du kan også bruge denne metode til at oprette links.

Tip: Når du bruger [[, vil rullemenuen vise mulighederne for link til side først. Når du bruger +, vil rullemenuen vise mulighederne for sideoprettelse først.

Som en blok i fuld bredde

Du kan lave et link til en anden side i dit arbejdsområde som sin egen blok, som du kan klikke på og trække rundt på siden.

• Klik på den + knap, der kommer frem til venstre for ethvert afsnit, og vælg Link til side fra rullemenuen, eller brug skråstregskommandoen /link.

• Hvis den side, du vil linke, ikke vises i rullemenuen, skal du bare begynde at skrive for at søge efter den og derefter vælge den side, du vil linke.

• For at flytte rundt skal du tage fat i håndtaget ⋮⋮, der kommer frem til venstre, og derefter trække det rundt på din side. De blå linjer vil guide dig!

Bemærk: Når du tilføjer en Link til side-blok, vises den i din sidemenu under den side, den er indeholdt i, ligesom enhver anden underside.

Tilbagelinks viser dig alle sider, der er linket til den aktuelle side. Brug disse til at navigere rundt i dit arbejdsområde som et alternativ til de hierarkiske sider og undersider.

• Tilbagelinks oprettes automatisk! Hver gang du @-omtaler en side, vil der blive tilføjet et tilbagelink til den side, du linkede.

• Tilbagelinks er altid skjult som standard. For at vise tilbagelinks på en side skal du klikke på knappen ↙tilbagelinks under sidetitlen (eller under sidens egenskaber på en databaseside).

• Du vil kun se tilbagelinks til sider, som du har adgang til – andre personer vil ikke se tilbagelinks til dine private sider.

• Tilbagelinks til sider, der kun er synlige for dig, vil have et Privat-badge til højre.

Tip: On a project page, backlinks help you discover all the scattered notes & docs where the project was @-mentioned. They also help to create automatic lists of related content on wiki pages.

På enhver side – inde i en database eller uden for – kan du vælge, om du vil vise tilbagelinks øverst, og hvordan du vil vise dem.

• Klik på ikonet ••• helt øverst til højre på enhver Notion-side, og vælg Tilpas side.

• Du vil se en rullemenu med muligheder for dine tilbagelinks:

• Udvidet - Vis den komplette liste over sider linket til din nuværende side, alle klikbare.

• Vis i popover - Se antallet af tilbagelinks, der vises øverst på siden, og klik på det for at se den komplette liste over sider i en popup.

• Fra - For inkarnerede minimalister, der slet ikke vil have tilbagelinks vist på deres side.

Hver indholdsblok i Notion har sit eget ankerlink, som kan kopieres og deles. Perfekt til at henlede en persons opmærksomhed på et bestemt afsnit på en lang Notion-side!

• For at linke til en blok skal du holde musen over den og klikke på ikonet ⋮⋮, der vises til venstre. Vælg Kopier link. Dette vil kopiere denne specifikke bloks URL til din udklipsholder.

• Du kan indsætte denne URL hvor som helst, eller bruge den til at hyperlinke tekst i en Notion-side, Slack-besked, e-mail osv. Når du besøger URL'en eller klikker på et link til URL'en, bliver du ført til det specifikke afsnit på siden.

Tip: When you have a URL copied to your clipboard, you can quickly apply it to selected text with the paste shortcut, ctrl/cmd + V.

FAQs

Hvordan kan jeg åbne links i pc-appen automatisk, i stedet for web-appen?

Der er desværre ingen måde at automatisere det på i øjeblikket. Indtil videre kan du bruge knappen Åbn i Mac/Windows-appen i menuen ••• øverst til højre på siden.

Hvad er forskellen mellem at @-omtale en side og en Link til side-blok?

Godt spørgsmål!  Link til side fungerer på nogenlunde samme måde som at oprette en underside, og den vises i din sidemenu som en underside. Derfor kan du ikke linke til den samme side mere end én gang pr. side med denne metode.

At @-omtale en side skaber noget, der mere ligner et hyperlink. Du kan @-omtale en side lige så mange gange, du vil, på en enkelt side.

Still have more questions? Message support