Kolonner, tabeller, overskrifter og skillelinjer

Kolonner, overskrifter og skillelinjer - hero
I denne artikel

Notion er designet til at få tankerne ud af hovedet og over på siden. Når du har dem der, kan du organisere, strukturere og flytte rundt på dem, så du kan tænke og skrive mere tydeligt 📐

Jump to FAQs

Enhver indholdsblok i Notion (inklusive linjer af tekst) kan trækkes og slippes på siden. Det gælder også rækker i tabeller og kort i tavler og gallerier!

• Hold markøren over en blok, og brug ikonet ⋮⋮, der vises som et håndtag, til at trække den rundt.

• Du vil se blå vejledende linjer, som viser hvor den kommer hen. (En god måde at indlejre punktlister og opgavelister på).

• Slip museknappen for at placere blokken, rækken eller kortet der, hvor du vil have dem.

• Træk og slip fungerer også i din sidemenu til at flytte rundt på siderækkefølgen, indlejre sider i sider og flytte dem mellem afsnit.

Nogle gange giver det mening at lægge informationer ved siden af hinanden. I disse situationer kan du formatere din tekst til kolonner (eller oprette afsnit side om side med overskrifter) ved hjælp af træk og slip:

• Klik på og træk den tekst, du vil lægge ind i en anden kolonne. (Symbolet ⋮⋮ i venstre margen er dit håndtag til at trække og slippe).

• Følg de blå vejledende linjer, der kommer frem.

• Slip den, hvor den skal ligge. Nu har du skabt en ny kolonne!

• Du kan lave lige så mange kolonner, som du vil have, på tværs af en sides bredde.

Note: Columns are available on tablet but not mobile. On your phone, you'll see the content in any right-hand column simply placed under the content in the left column.

Fjern kolonner

For at fjerne kolonner skal du gøre det omvendte af, hvad du gjorde for at skabe dem.

• Klik på ikonet ⋮⋮, og hold nede for at trække indholdet i din højre kolonne tilbage under eller over indholdet i den venstre kolonne. Når du ser den blå vejledende linje spænde over hele sidens bredde, skal du slippe, og kolonnerne bør forsvinde.

• Nogle gange er det muligt at have en tom kolonne. I dette tilfælde skal du klikke på ikonet ⋮⋮ og vælge Slet. Dette fjerner også kolonneformatet.

Tip: Du kan ændre størrelsen på kolonner ved at holde musen over de kanter, de deler med andet indhold, og trække de grå lodrette vejledende linjer, der vises til venstre eller højre.

Har du brug for at strukturere indhold i en visuel matrix? Brug en simpel tabel!

• Klik på det + i venstre margen, der vises, når du holder musen over en ny linje, og vælg valgmuligheden Tabel.

• Eller skriv / efterfulgt af tabel og derefter enter.

• For at tilføje eller fjerne kolonner skal du holde musen over højre side af tabellen. Klik på og træk + knappen.

• Hold musen over bunden af tabellen for at tilføje eller fjerne rækker. Klik på og træk + knappen.

• Du kan også trække + knappen nederst til højre for at tilføje/fjerne rækker og kolonner på samme tid!

• Brug menuen Indstillinger til at slå række- og kolonneoverskrifter til for skille dem ud yderligere i form af en farvet overskriftsbaggrund.

• Klik på ←→ for at fastgøre din tabel til side- eller kolonnebredde!

Konverter en simpel tabel til en database

En simpel tabel giver dig mulighed for hurtigt at visualisere information, men du kan konvertere den til en database, når som helst du har brug for databasefunktionalitet såsom filtre, sorteringer eller specifikke egenskabsværdityper. Få mere at vide om databaser her →

• Klik på menuen •••, der svæver øverst i den simple tabel. Vælg Konvertér til database.

Når du bruger forskellige størrelser overskrifter i din tekst, giver det din information mere struktur, sammenhæng og en følelse af prioritet. Notion har tre størrelser overskrifter til rådighed.

• Klik på det + i venstre margen, der kommer frem, når du holder musen over en ny linje, og vælg den størrelse overskrift, du ønsker. Se menuen på billedet nedenfor.

• Tast / efterfulgt af o1o2 eller o3 og derefter enter.

• Brug Markdown, og tast # for O1, ## for O2 eller ### for O3, og tryk derefter på mellemrum.

• Skriv hvad du vil. Tryk derefter på cmd/ctrl + / og vælg en overskriftsstørrelse for at konvertere teksten!

Hvis du skriver et langt dokument med flere overskrifter og underoverskrifter, kan det være en god idé at give dine læsere en forsmag på, hvad det indeholder – og en nem måde at springe til det afsnit, de ønsker. Tilføj en indholdsfortegnelse for at klare begge dele!

Sådan fungerer det

Indholdsfortegnelser er en specifik type indholdsblok i Notion. Når du tilføjer en indholdsfortegnelse til en side, genereres der automatisk en liste med ankerlinks til overskrifterne i dit dokument:

• O1-overskrifter vises som links på øverste niveau, der angiver større sideafsnit.

• O2-overskrifter er indrykket én gang, og O3-overskrifter er indrykket to gange for at vise informationshierarkiet.

• Når du klikker på et link i en indholdsfortegnelse, kommer du direkte til den pågældende overskrift, som fremhæves med blåt.

Bemærk: Din indholdsfortegnelse er en enkelt enhed, der skal flyttes, slettes, duplikeres, og styles som en enhed. For at redigere den tekst, den indeholder, skal du redigere de faktiske overskrifter på din side.

Tilføj en indholdsfortegnelse

Du kan tilføje en indholdsfortegnelse ligesom enhver anden indholdsblok i Notion:

• Klik på det +, der kommer frem i din venstre margen, når du holder musen over en ny linje. I den menu, der dukker op, skal du rulle til Indholdsfortegnelse under AVANCEREDE BLOKKE og trykke på enter.

• Skriv /indhold eller /indholdsfortegnelse, og du vil se valgmuligheden Indholdsfortegnelse dukke op. Tryk på enter.

• Dette genererer automatisk din indholdsfortegnelse, der viser overskrifter på din side.

• Du kan også tilføje en indholdsfortegnelse, før du skriver resten af din side. Den vil fremstå som en tom blok, der vil udfylde sig selv, efterhånden som du tilføjer andre overskrifter.

At bryde indhold op på en side kan hjælpe dig med at adskille forskellige afsnit og ideer. Skillelinjer er en god måde at adskille disse afsnit på og tilføje lidt stilistisk flair på din side.

• Klik på det + i venstre margen, der kommer frem, når du holder musen over en ny linje, og vælg Skillelinje-blokken fra menuen.

• Skriv / efterfulgt af skillelinje og derefter enter.

• Skriv --- (tre bindestreger i træk), så kommer der automatisk en skillelinje frem.

• Du kan trække og slippe disse skillelinjer ligesom enhver anden blok på din side.

FAQs

Hvorfor kan jeg ikke se kolonner på min telefon eller tablet?

Desværre understøtter vores mobilapp ikke flere kolonner endnu, men dette er absolut på vores huskeliste!

Vil min indholdsfortegnelse vise titler på inline-tabeller på min side?

Nej. Selvom du giver din tabel et navn i dit dokument, vil det ikke blive afspejlet i indholdsfortegnelsen. Du kan imidlertid tilføje en overskrift over databasen, som vil blive vist.

If I turn individual headings a color, will that show in my table of contents?

Your table of contents will always be all one color 🖌You can change this color, and it will will apply to the whole thing. To do this:

• Click the ⋮⋮ icon that appears when you hover over your table of contents. Or select it and hit cmd/ctrl + /. Or right click.

• Choose Color from the menu that pops up and select which color or highlight you want.

Can I edit the text inside my table of contents?

Not directly! In order to change the text it displays, edit the individual heading blocks in your page.

Still have more questions? Message support